Gå til hovedindhold

Opsamling fra Møde 5 afholdt 12. november 2020

-

 • Læs op

Indhold

  Borgersamlingens 5. og næstsidste møde blev afholdt den 12. november 2020.

  I en tid, hvor det ellers ligger lige for at udskyde eller droppe den slags aktiviteter, valgte vi at fastholde borgersamlingen for at insistere på borgerinddragelsen og demokratiudviklingen i det hele taget.

  Planlægningen af mødet var krævende, fordi borgersamlingen er nået til det sted i processen, hvor medlemmerne for alvor skal formulere deres anbefalinger på skrift – samtidig med coronaretningslinjerne stiller krav til hvordan vi kan mødes. Løsningen blev en hybrid mellem et digitalt og et fysisk møde. Og så god afstand, specialpakket forplejning, en masse sprit og mundbind.

  Borgersamlingens medlemmer var fordelt i 7 forskellige lokaler, som alle var forbundet digitalt til auditoriet i Bygning M, hvorfra facilitator styrede mødet. Grupperne kunne på denne måde se hinanden arbejde på storskærm og interagere på tværs af rummene, selvom de var fysisk adskilte.

  Der blev knoklet, grint, diskuteret og arbejdet på livet løs.

  Program

  Se sammendrag fra mødet og læs om aftenens arbejde med anbefalingerne til kommunalbestyrelsen i programmet nedenfor. 


  ​Torsdag den 12. november 2020 – fra klokken 17 til 21

  __________________________________________________________________________________

  ​17.00 Velkomst og introduktion

  Som vanligt startede mødet med et tilbageblik - denne gang på arbejdet fra møde 3 og albertslundernes bidrag fra det åbne, digitale møde 4. Dernæst introducerede Zakia formålet med det 5. møde

  17.20 Hvad vil I have med i anbefalingerne?

  Medlemmerne drøftede og lagde rammerne for en fælles skabelon for indholdet i de forskellige anbefalinger

   

  17.40 Retning for anbefalingerne

  Sammen med medlemmerne gennemgik facilitator borgersamlingens foreløbige arbejde med anbefalingerne en efter en. Under hver anbefaling havde medlemmerne mulighed for at pege på særligt vigtige elementer eller åbenlyse mangler i det nuværende materiale. Øvelsen fungerede således som en fælles opvarmning til mødets næste punkt; værkstederne hvor de 7 grupper fik hver en anbefaling at arbejde med.

   

  18.40 Værksteder

  I mindre grupper arbejdede medlemmerne med anbefalinger, vision og værdier for fremtidens Albertslund.

   

  20.00 Galleri og overblik

  En repræsentant fra hver gruppe blev sendt på besøg hos en af de øvrige grupper. Dermed fik grupperne konkret feedback på deres arbejde fra øvrige medlemmer af borgersamlingen. Formålet var at minimere risikoen for, at grupperne kommer til at arbejde i deres egen frem for borgersamlingens retning med anbefalingerne. 

   

  20.40 Status og næste gang

  Grupperne meldte på skift ind til plenum med status for deres arbejde med anbefalingen og inputs til det sidste møde, som afholdes den 2. december 2020.

  21.00 Tak for denne gang

  I filmen herunder kan du få et indtryk af, hvordan borgersamlingens 5. møde var opsat og forløb, og du kan høre et par af medlemmerne fortælle om arbejdet i borgersamlingen.

  class="color_18">