Gå til hovedindhold

Opsamling fra Møde 3 afholdt 8. oktober 2020

-

 • Læs op

Indhold

  Medlemmerne af borgersamlingen mødtes til deres tredje møde den 8. oktober 2020 fra kl. 17 til 21.00. Mødet startede med et kort tilbageblik på møde 2. Herefter fortsatte borgersamlingen deres arbejde med de temaer, som borgersamlingen vil fokusere på i deres anbefaling til kommunalbestyrelsen. Efterfølgende prioriterede medlemmerne temaerne ved at stemme på tre temaer, de vurderede som vigtigst for anbefalingerne til fremtidens Albertslund og som vigtigst at præsentere for albertslunderne på det fjerde offentlige møde i borgersamlingen. Medlemmerne deltes i seks grupper, som hver fik ansvaret for at arbejde med et eller to af de udvalgte temaer.

  Inden dette arbejde blev borgersamlingen præsenteret for tre korte inspirationsoplæg med efterfølgende paneldebat. Et oplæg handlede om erhvervsudvikling og betydningen af erhverv, det andet om natur og det sidste om bæredygtigt byggeri og fremtidens boliger. De tre oplæg gav tilsammen borgersamlingen en bred vifte af inspiration til deres videre arbejde, og var samtidig svar på noget af den viden, som blev efterspurgt efter møde 2. Borgersamlingens ekspertgruppe havde endnu en gang sammen med We Do Democracy sat rammerne for indholdet af oplæggene.

  De tre oplægsholdere  var derefter tilgængelige for borgersamlingens arbejde med de forskellige temaer, som fyldte den sidste del af mødet. Som afslutning præsenterede grupperne deres arbejde for hinanden.

  Program 

  Se film af de oplæg, som borgersamlingen blev præsenteret for, læs oplægsholdernes powerpoint-præsentationer og følg med i borgersamlingens drøftelser ved at følge de forskellige links i programmet nedenfor. 


  Torsdag den 8. oktober 2020 – bygning M, Liljens kvarter 2 – Albertslund

  __________________________________________________________________________________

  ​17.00  Velkomst og introduktion

  Mødet startede som vanligt med en introduktion til dagens program og et tilbageblik på møde 2

  17.20 Borgersamlingens anbefalinger – skitse der tager form

  Borgersamlingen arbejdede videre med de temaer, som medlemmerne vil fokusere på i deres anbefaling til kommunalbestyrelsen​. Arbejdet fra møde 1 og 2 blev kritisk gennemgået og et nyt tema tilføjet. Medlemmerne prioriterede herefter temaerne ved at stemme på de 3 temaer, de vurderede som vigtigst for anbefalingerne til fremtidens Albertslund og som vigtigst at præsentere for albertslunderne på det fjerde åbne møde i borgersamlingen. Denne afstemning var med til at gruppere temaerne. Borgersamlingen deltes i 6 grupper, som hver fik ansvaret for at arbejde med et eller to af de udvalgte temaer.

   

  ​17.45 Inspiration og mere viden (3 korte oplæg og efterfølgende paneldebat)

  Hvad skal vi med erhvervsudvikling i Albertslund? v. Bjarne E. Jensen, Dansk Arkitektur Center
  Her kan du se et resumé af oplægget og Bjarnes powerpoint-præsentation

  Landskabet som medium for fællesskabet v. Martin Hedevang Andersen, Out Of Office Architects
  Her kan du se et resumé af oplægget og Martins powerpoint-præsentation

  Nye boligformer, blandet by og byggefællesskaber v. Johan Galster, We Do Democracy
  Her kan du se et resumé af oplægget og Johans powerpoint-præsentation

   

  ​​18.45 Pause og en sandwich

  19.00 I dybden med temaerne

  I 6 grupper arbejde medlemmerne i dybden med temaerne. De byggede videre på det arbejde med temaerne, som allerede var gjort på møde 1 og 2, lavede moodboards for ønsker, stemninger og ideer og begyndte arbejdet med at oversætte temaet til konkrete indsatser eller initiativer. Temaerne fra dagens arbejde er samtidig overskrifter for de foreløbige anbefalinger, som borgersamlingen præsenterer på det fjerde møde.

   

  ​20.00 Præsentation og fælles kvalificering

  Grupperne delte sig, så halvdelen fra hver gruppe besøgte en anden gruppe. Ved hver af de 6 borde blev aftenens arbejde med temaerne således præsenteret, drøftet og kvalificeret.

   

  ​20.30 Opsamling, refleksion og hvad sker der næste gang

  ​21.00 Tak for denne gang

  ​Her kan du høre hvordan medlemmerne Benny og Jesper oplevede det andet møde i borgersamlingen.